Your Cart

Gratis frakt när du köper för över 300 kr | Livstidsgaranti på alla ID-brickor | Graverad och levererad inom 7-10 dagar

Fördelarna med ID-brickor för hundar och katter

Innehållsförteckning

ID-brickor för hundar och katter är viktiga för att hålla våra älskade husdjur säkra och för att öka chansen att återförenas med dem om de går vilse. I den här artikeln går vi igenom varför ID-brickor är så viktiga, de olika typerna av brickor som finns att välja mellan och hur en ID-bricka kan hjälpa dig att hitta ditt förlorade djur. Besök We Love Pets för att hitta den perfekta ID-brickan för ditt husdjur.

Varför ditt husdjur behöver en ID-bricka och hur det kan hjälpa dig att återförenas med ditt förlorade djur

Att hålla våra husdjur säkra och trygga är en hög prioritet för alla djurägare. ID-brickor för hundar och katter är en enkel och effektiv metod för att säkerställa att ditt djur kan identifieras och återförenas med dig om det skulle gå vilse. I den här artikeln utforskar vi varför det är så viktigt att ha en ID-bricka på ditt husdjur och hur det kan hjälpa dig att hitta ditt förlorade djur.

Varför är ID-brickor så viktiga för ditt husdjur?

  1. Snabb identifiering En ID-bricka gör det möjligt för den som hittar ditt förlorade djur att snabbt identifiera det och kontakta dig. Detta minskar risken för att ditt husdjur blir instängt i ett djurhem eller, ännu värre, får ett tragiskt slut.
  2. Fred i sinnet att veta att ditt husdjur bär en ID-bricka ger dig en trygghet om att om ditt djur skulle gå vilse, kommer chansen att återförenas med ditt älskade djur att öka avsevärt.

Typer av ID-brickor och deras fördelar

På We Love Pets (https://welovepets.se/produkt-category/namnbricka/) hittar du en mängd olika typer av ID-brickor för ditt husdjur. Här är några av de populäraste alternativen och deras fördelar:

  1. Glitterbrickor (https://welovepets.se/produkt-category/namnbricka/glitter/) Dessa brickor är både praktiska och snygga, med glittrande yta som gör dem lätta att se och attraktiva för både ägaren och djuret.
  2. Titanbrickor (https://welovepets.se/produkt-category/namnbricka/titan/) Titanbrickor är extremt lätta och tåliga, vilket gör dem idealiska för aktiva husdjur som älskar att vara utomhus och kanske kommer i kontakt med vatten.
  3. Plattbrickor (https://welovepets.se/produkt-category/namnbricka/platt/) Dessa brickor är enkla och klassiska, och erbjuder en ren yta för att tydligt visa ditt husdjurs namn och kontaktinformation.
  4. Diamantbrickor (https://welovepets.se/produkt-category/namnbricka/diamant/) Diamantbrickor ger en lyxig känsla och är perfekta för den djurägare som vill att deras husdjur ska bära en elegant och sofistikerad ID-bricka.
  5. Emaljbrickor (https://welovepets.se/produkt-category/namnbricka/emalj/) Emaljbrickor kommer i en mängd olika färger och mönster, vilket gör det enkelt att hitta en bricka som passar ditt husdjurs personlighet och stil.
  6. Mässingsbrickor (https://welovepets.se/produkt-category/namnbricka/massing/) Mässingsbrickor är klassiska och hållbara, och ger en tidlös charm som passar alla husdjur.

Vad bör du gravera på en ID-brikke till ditt husdjur?

Husdjurets namn

Gravera ditt husdjurs namn på framsidan av ID-brikken. Det gör det enklare för den som hittar ditt husdjur att kalla på det och skapa en första kontakt.

Ditt telefonnummer

Det är viktigt att inkludera ditt telefonnummer så att du snabbt kan kontaktas om ditt husdjur hittas. Om du har mer än ett telefonnummer, överväg att gravera både ditt mobilnummer och eventuellt hemnummer. Se till att uppdatera numret om du byter telefon.

Adress

Om det finns utrymme kan du även lägga till din adress på brikken. Det kan vara särskilt användbart om ditt husdjur går vilse i närheten av hemmet, eftersom den som hittar det kan återlämna det direkt.

Medicinska behov

Om ditt husdjur har några medicinska tillstånd eller behöver särskild medicin, bör du gravera detta på ID-brikken. Exempelvis ”DIABETES – KRÄVER INSULIN” eller ”EPILEPSI – KRÄVER MEDICIN”. Detta kan vara kritisk information för den som hittar ditt husdjur och kan hjälpa dem att ge rätt vård i väntan på att du kontaktas.

Mikrochip

Om ditt husdjur är mikrochippat kan det vara en bra idé att inkludera texten ”MIKROCHIPPADE” på ID-brikken. Det kan uppmuntra den som hittar ditt husdjur att ta det till en veterinär för att skanna chippet och hitta dina kontaktuppgifter.

Hur ID-brickor kan hjälpa dig att hitta ditt förlorade djur

bild på hund med ID-bricka

Att ha en ID-bricka på ditt husdjur kan göra hela skillnaden när det gäller att hitta och återförenas med ditt förlorade djur. Om någon hittar ditt husdjur och ser ID-brickan kan de enkelt kontakta dig med hjälp av informationen på brickan. Detta kan betyda att ditt djur kommer hem mycket snabbare än om det inte hade någon ID-bricka alls.

Om ditt husdjur hittas av en organisation som arbetar med att återföra förlorade husdjur, som ett djurhem eller en veterinär, kan de också använda informationen på ID-brickan för att kontakta dig. Många av dessa organisationer har tillgång till databaser över registrerade husdjur och kan snabbt och enkelt matcha ditt husdjurs ID-bricka med dina kontaktuppgifter.

Att investera i en ID-bricka för ditt husdjur är en liten kostnad jämfört med den trygghet och säkerhet det ger både dig och ditt husdjur. Genom att välja en ID-bricka som passar ditt husdjurs personlighet och behov kan du vara säker på att de är skyddade om de någonsin skulle gå vilse.

Alla id-brickor har livstidsgaranti

Livstidsgaranti

Alla våra ID-brickor har livstidsgaranti.

Gratis frakt över 500 kronor

Gratis frakt

Beställ för över 300kr och få gratis frakt

Säker betalning på nätet

Säker betalning på nätet

Stripe / VISA / MasterCard

Kundservice

Kundservice

Om något skulle hända eller om du inte är nöjd, hittar vi en lösning